Informeaza-te inainte de a achizitiona un dozator sau un racitor de apa

 Un dozator sau un răcitor de apă nu mai sunt de mult timp doar o mobilă de birou. Acestea au devenit indispensabile în sălile de așteptare sau birourile diferitelor instituții și companii. Un răcitor de apă te va face sa consumi cantitatea necesară de apă mai ales în zilele toride de vară. Dar un răcitor de apă arată exact ca un dozator de apă. Totuși există câteva diferențe între cele două, așa că, nu rămâne decât să te hotărăști de ce tip de aparat ai nevoie, să te informezi asupra celor mai importante caracteristici și să ceri părerea unor specialiști în domeniu.

 

Dozator/răcitor de apă cu sistem de filtrare

Dozatoarele de apă cu sistem de filtrare oferă puritate apei pe care o consumi. Sedimentele, plumbul, clorul pe care le găsim în sistemul centralizat și uneori în apa îmbuteliată sunt îndepărtate de către sistemul de filtrare, deci cel mai important factor de care trebuie să ții cont este ca dozatorul să fie prevăzut cu sistem de filtrare a apei.

 

Diferența dintre un răcitor de apă și un dozator de apă

Chiar dacă ambele aparate fac parte din categoria dozatoarelor de apă, un dozator de apă nu este neaparat un răcitor de apă și invers. Există două tipuri de dozatoare de apă: cel care doar filtrează apa de la rețea, și cele care suplimentar o răcesc și incălzesc. Răcitorul de apă în schimb, este alimentat de la recipiente de apă potabilă, distilată sau tratată, recipiente care se pot înlocui după golire.

 

Sursa de apă

Este un factor important pe care trebuie să-l iei în calcul. Și în acest caz modul de alimentare la sursa de apă este de două tipuri: pentru răcitoare alimentarea se face de la recipiente de 20 L ce pot fi schimbate după golire. Dozatoarele cu alimentare la rețeaua de apă, vin în general și cu sistem de filtrare pentru a te bucura de o apă 100% pură.

 

Beneficiile unui dozator de apă

În timp ce pentru unii dintre noi un dozator de apă este o necesitate, pentru alții poate fi o sursă de apă tratată, cu un gust mai bun sau aparatul minune achiziționat cel mai des pe timp de vară. Oricare ar fi motivul, fiecare dintre noi ne-am dori să avem un răcitor de apă la birou sau acasă.

 

Dimensiunea și modul de amplasare a unui dozator

Dozatoarele de apă se găsesc pe piață în diferite forme și dimensiuni, de la cele mici pe care le poți așeza direct pe blat sau cele mari, cărora le poți găsi un loc în orice colț al locuinței tale. Dozatoarele de dimensiuni mici cat și cele de dimensiuni mari se alimentează direct de la rețea. Poate că este necesar să-l montezi într-un loc în care o eventuală picurare accidentală să nu pună în pericol parchetul sau covorul din jurul lui. Așa că atunci când ai nevoie de un dozator sau răcitor de apă, este foarte important să iei în calcul locul în care vrei să-l montezi.

 

Caracteristicile unui dozator/răcitor de apă

In funcție de model, dozatoarele de apă pot avea unul sau două robinete, pentru apă rece și caldă. Chiar dacă apa caldă pe care o oferă un dozator nu ajunge la temperatura de fierbere, acestea sunt concepute pentru a încălzi apa exact până în punctul în care să-ți poți prepara o ciocolată caldă sau un ceai. Sistemul de siguranță este o caracteristică importantă, ținând cont de faptul că unii copii preferă să se joace la asemenea dozatoare, este necesară blocarea acestora pentru a evita rănirea accidentală.  

Pentru a economisi energie, poți opri sistemul de încălzire sau răcire al apei și să-l pornești doar atunci când ai nevoie. Una dintre cele mai bune caracteristici a unui dozator este recipientul în care apa se stochează. Cu siguranță poți simți gustul de plastic al bidoanelor atunci când dozatorul este alimentat de la acestea, însă pentru a consuma o apă fără gust sau miros, este important să achiziționezi un recipient din oțel inoxidabil pentru alimentarea dozatorului.

 

Cum să te protejezi în vreme de pandemie

Majoritatea răcitoarelor de apă se alimentează prin recipiente refolosibile de diferite dimensiuni, și iată un alt factor pe care ar trebui să-l iei în calcul. Pentru a nu pierde timpul cu manipularea recipientelor este necesar să cunoști cantitatea de apă pe care o vei consuma.

În această perioadă de pandemie este foarte important să consumi o cantitate optima de apă. Dar cât de igienice sunt recipientele pe care le refolosești? Deși nu este recomandat, aceste recipiente sunt reumplute și refolosite de către utilizatori. Și iată că am mai găsit un motiv pentru care să achiziționezi un dozator de apă cu sistem de filtrare inclus .

Top